- Thank you received: 1056
Our Promotion
The countdown has ended
Save, Сэкономьте, Ahorrar
Soft Mozart Academic Concert Extended Through June 30 (16 Jun 2025)
Thanks to many requests from participants, the concert is extended through June 30!
Sala Lekcyjna
Agnieszka K 4-6yo (11.05.2009)
18 Jan 2014 15:27 - 16 Oct 2015 09:55 #13082
by Ines
Agnieszka K 4-6yo (11.05.2009) was created by Ines
Last edit: 16 Oct 2015 09:55 by Ines.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
18 Jan 2014 15:47 - 21 Jan 2014 22:23 #13084
by Ines
Replied by Ines on topic Re: Agnieszka K 4 yo
Dzisiaj układałyśmy karteczki na różne sposoby i śpiewałyśmy pierwszą piosenkę Note Alphabet Song - Chant
Wcale o tym nie wiedząc, uczyłyśmy się trochę o wartościach nutowych:
Układamy Do-do:
Nazywamy wybrane nutki:
Grałyśmy HCB i French Song oraz słuchałyśmy J.Haydn - Symphony "Surprise" (Symphony no. 94), a potem nawet zagrałyśmy fragment na Motylkowy Bal:
www.softmozart.com/forum/66-recital-3-wi...ka-k-4-yo.html#13083
2014-01-21: Znalazłam jeszcze parę zdjęć:

Wcale o tym nie wiedząc, uczyłyśmy się trochę o wartościach nutowych:

Układamy Do-do:
Nazywamy wybrane nutki:
Grałyśmy HCB i French Song oraz słuchałyśmy J.Haydn - Symphony "Surprise" (Symphony no. 94), a potem nawet zagrałyśmy fragment na Motylkowy Bal:
www.softmozart.com/forum/66-recital-3-wi...ka-k-4-yo.html#13083
2014-01-21: Znalazłam jeszcze parę zdjęć:

Last edit: 21 Jan 2014 22:23 by Ines.
The following user(s) said Thank You: the Moon
01 Feb 2014 15:15 - 01 Feb 2014 15:22 #13535
by Ines
Agnieszka dzisiaj dostała do układania inne puzzle, a potem dodatkowo trudniejsze zadanie - trzeba było ułożyć karteczki nie z obrazkami, lecz z prawdziwymi nutkami! Poradziła sobie bez problemu i powiedziała, że to wcale nie było trudne
.
Wiem :woohoo: ! Wiem, gdzie trzeba ułożyć tę nutkę, już znalazłam jej miejsce:
Trudna decyzja - którą naklejkę wybrać w nagrodę :side: :
Miałyśmy zagrać French Song dwoma rękami, gdy Agusia przypomniała sobie o Hot Cross Buns. Okazało się, że umie prawą rękę grać z pamięci
.

Wiem :woohoo: ! Wiem, gdzie trzeba ułożyć tę nutkę, już znalazłam jej miejsce:

Trudna decyzja - którą naklejkę wybrać w nagrodę :side: :

Miałyśmy zagrać French Song dwoma rękami, gdy Agusia przypomniała sobie o Hot Cross Buns. Okazało się, że umie prawą rękę grać z pamięci

Last edit: 01 Feb 2014 15:22 by Ines.
08 Feb 2014 16:37 - 08 Feb 2014 16:41 #13625
by Ines
Nasza piąta lekcja rozpoczęła się z budowania dwóch dłuuugich pociągów, każdy z nich bowiem składał się z więcej niż 8 klocków nutowych.
Agnieszka poznała dziś bardzo ważne osobistości. Pociągiem jechała bowiem także rodzina królewska: królowa - Tonika, król - Dominanta i księżniczka - Subdominanta.
Zaczęłyśmy pracę nad Slumber Song, zagrałyśmy po razie każdą ręką, potem razem z wynikiem P1 26of26=30.
Robimy małe ćwiczenia na wzmocnienie paluszków, w tym celu wykorzystujemy Ciasto-Plasto.
Pracujemy dalej nad French Song. Z wyniku nie jesteśmy bardo zadowolone, P1 40of48=56
Na tym wideo widać, że Agnieszka już dość dobrze orientuje się w nutkach, ja nazywam, ona gra.
Zmagamy się z gamą chromatyczną, osobno lewa i prawa:

Agnieszka poznała dziś bardzo ważne osobistości. Pociągiem jechała bowiem także rodzina królewska: królowa - Tonika, król - Dominanta i księżniczka - Subdominanta.

Zaczęłyśmy pracę nad Slumber Song, zagrałyśmy po razie każdą ręką, potem razem z wynikiem P1 26of26=30.

Robimy małe ćwiczenia na wzmocnienie paluszków, w tym celu wykorzystujemy Ciasto-Plasto.

Pracujemy dalej nad French Song. Z wyniku nie jesteśmy bardo zadowolone, P1 40of48=56
Na tym wideo widać, że Agnieszka już dość dobrze orientuje się w nutkach, ja nazywam, ona gra.
Zmagamy się z gamą chromatyczną, osobno lewa i prawa:
Last edit: 08 Feb 2014 16:41 by Ines.
08 Feb 2014 21:41 #13627
by Bright
Replied by Bright on topic Re: Agnieszka K 4 yo
Вы такие умнички!!!! Столько интересных идей!
А это белое, что вы мнёте, - это глина? Для укрепления пальчиков, я правильно поняла?
P.S. Какой у вас красивый язык, заслушаешься!
А это белое, что вы мнёте, - это глина? Для укрепления пальчиков, я правильно поняла?
P.S. Какой у вас красивый язык, заслушаешься!

The following user(s) said Thank You: Ines
08 Feb 2014 22:08 #13629
by the Moon
Replied by the Moon on topic Re: Agnieszka K 4 yo
Инес, у вас классные кубики! Такие информативные! :woohoo:
Расскажите подробнее - как сделаны, где картинки Тоники, Субдоминанты и Доминанты взяли, сколько штук и каких кубиков у вас?
И девочка замечательная! Слушает и делает очень много для четырехлетнего ребенка!
Расскажите подробнее - как сделаны, где картинки Тоники, Субдоминанты и Доминанты взяли, сколько штук и каких кубиков у вас?
И девочка замечательная! Слушает и делает очень много для четырехлетнего ребенка!
The following user(s) said Thank You: Ines
Time to create page: 0.310 seconds