Our Promotion

Save, Сэкономьте, Ahorrar
Soft Mozart Academic Concert Extended Through June 30 (16 Jun 2025)

Thanks to many requests from participants, the concert is extended through June 30!

Sala Lekcyjna

Materiały dydaktyczne własnymi rękami.

More
06 Oct 2013 14:24 #12042 by hellene
Ines, it is awesome!

Back to the Mozart
The following user(s) said Thank You: Ines

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Nov 2013 18:23 #12276 by Ines
Zrobiłam kolejną porcję małych kolorowych elementów. Wykorzystujemy je na lekcjach, układając z młodszymi uczniami obrazki do konkretnych utworów, by rozbudzić i rozwinąć wyobraźnię.

[IMG
[IMG
[IMG
[IMG
[IMG
The following user(s) said Thank You: the Moon, алла

More
17 Nov 2013 19:11 - 17 Nov 2013 19:50 #12366 by Ines
Bardzo spodobał mi się pomysł z puzzlami autorstwa the Moon. Od momentu, jak zobaczyłam wideo z tego postu , bardzo chciałam coś podobnego zrobić. Tu zdjęcie zrobione z wideo:
[IMG

Kupiłam dwa zestawy puzzli - podwójne i potrójne.
[IMG

I zaczęłam myśleć, robić przymiarki, drukować próbne nutki/obrazki.
[IMG

Potem już drukowałam na kartkach samoprzylepnych (kupiłam w sklepie dla plastyków), wycinałam, przyklejałam.

Te siedem sztuk będą się nadawały dla najmłodszych (czasem z moimi uczniami na lekcje przychodzi młodsze rodzeństwo). Oczywiście, literek jeszcze nie znają, ale połączą poprawnie ze względu na kolor i będą się uczyć podświadomie. :)):
[IMG

Reszta - dla trochę starszych. Jeśli chodzi o potrójne puzzle - zależało mi na tym, żeby nuty z różnych oktaw i w różnych kluczach były kojarzone ze sobą.
[IMG
[IMG

W podwójnych chciałam pomóc początkującym uczniom jak najbardziej utrwalić najczęściej używane przez nas nuty ze środka klawiatury, położenie nuty Do oraz kilka nut w kluczu basowym z oktawy wielkiej.
[IMG
[IMG
[IMG
Last edit: 17 Nov 2013 19:50 by Ines.
The following user(s) said Thank You: Orangefrogisrael, scakmur, the Moon, Bright, алла, Iryna-Mamchyts-google

More
18 Nov 2013 05:48 #12367 by the Moon
Вот это да!!! У вас фантазия! :blush: Отлично! :cheer:
The following user(s) said Thank You: Orangefrogisrael, Ines

More
15 Dec 2013 03:07 - 15 Dec 2013 03:11 #12511 by Ines
Jakiś czas temu zobaczyłam w sklepie interaktywną książeczkę (dla dzieci od lat 3, firmy Jumbo). Książeczka przeznaczona do nauki liczenia. A ja pomyślałam, że przysposobię ją do nauki z teorii muzyki.

Oto kilka przykładowych stron - DO i PO przeróbce. Po wybraniu odpowiedzi musimy specjalnym "długopisem" dotknąć czarnej kropki. Jeśli wybraliśmy poprawną odpowiedź długopis zaświeci zieloną diodą i zagra melodyjkę :).

[IMG
[IMG
[IMG
Last edit: 15 Dec 2013 03:11 by Ines.
The following user(s) said Thank You: Orangefrogisrael, the Moon, алла, Iryna-Mamchyts-google

More
09 Feb 2014 00:11 - 11 Feb 2014 02:01 #13626 by Ines
Jakieś 2 czy 3 tygodnie temu kupiłam plastikowe klocki. Wczoraj uzyskały nowe oblicze:

[IMG

[IMG

[IMG

Dodaje zdjecie Ciasto-Plasto, bo dalej jest o nim mowa.

[IMG
Last edit: 11 Feb 2014 02:01 by Ines.
The following user(s) said Thank You: hellene, Orangefrogisrael, the Moon, алла

Time to create page: 0.364 seconds